Reklam

Hastaneler ve Sağlık Merkezleri İçin Hemşire Çağrı Sistemi Seçimi

Hemşire çağrı sistemi için araştırma ve seçim süreci zor gibi görünebilir. Seçim aşamasında nasıl ilerlemeniz ve sağlık merkeziniz için mümkün olan tüm seçenekleri karşılaştırırken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğini öğrendiğinizde, seçimden satın almaya kadar olan süreç daha basit bir hale gelecektir. Ayrıca doğru teknoloji sağlayıcısı ile çalışmanız hem kısa hem de uzun vadedeki yatırım hedeflerinize ulaşmakta size kolaylık sağlayacaktır.

Yatırım Getirisi Ön Plandadır

Yeni bir hemşire çağrı sistemi geniş kapsamlı bir teknoloji olmasının yanı sıra oldukça büyük bir yatırımdır. İleride karşılaşabileceğiniz olası problemleri en aza indirerek sağlam bir yatırım getirisi elde edebilmek için, ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak gelişmiş bir sistem ve kesintisiz destek sunan bir çözüm ortağı seçmelisiniz. Doğru tedarikçi, teknolojinin size sağlayacağı faydaları artırırken, yeni çözümü uygulamanın getireceği yükü de hafifletir. Bir seçim yapmadan önce gerekli adımları atmanız durumunda ekibiniz tüm enerjisini hastalara mümkün olan en üst düzeyde bakım sağlayabilmek için harcayabilir.

1. İhtiyaçlarınızı ve Bütçenizi Belirleyin

  • Tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu belirleyin.
  • Olmazsa olmaz özellikleri ve işlevleri belirleyerek önemine göre sıralayın.
  • Bütçe kısıtlamalarını belirleyin.
  • Hastaların memnuniyetini nasıl artırabilirsiniz?

Bir kuruluş için en iyi hemşire çağrı sistemi ve önemli işlevler; tesisin büyüklüğü, konumu, hastaların demografik yapısı ve bölümlerin ihtiyacı gibi faktörlere bağlıdır. Yeni sistemin, etkileyeceği tüm gruplar ile birlikte çalışarak her bir ekibin kendine özgü ihtiyaçlarını, tercihlerini, kaynaklarını ve kalite iyileştirme alanlarını belirleyin. Bunun için kendinize aşağıdaki soruları sorabilirsiniz:

  • Ekibiniz hemşire çağrı sistemini nasıl kullanıyor?
  • Ekibinizin özellikle ulaşmak istediği hedefler neler?
  • Hangi veri toplama/analiz özelliklerini kullanıyorsunuz veya kullanmak istiyorsunuz?
  • Hastaların memnuniyeti nasıl artırılabilir?
  • Personelin verimliliğini artırmak için en gerekli şey nedir?
  • Şu anda eksik veya sınırlı olan hasta/personel verileri neler?

Farklı sistemlerin sunduğu imkanları ihtiyaçlarınız ve öncelikleriniz doğrultusunda karşılaştırırken bu soruların cevaplarını kullanabilirsiniz. Her bir ekip, hedeflerine ulaşmak için hemşire çağrı sisteminin özelliklerini kendilerine en uygun olacak şekilde kullanacaktır.

Yeni bir hemşire çağrı sistemi, en az 15 yıllık bir yatırımdır. İşlevsellik ve kalite, belirleyici ana faktörler olsa da satın alma sürecinde bütçenizi bilmek de önemlidir. İhtiyacınıza en uygun sistemi seçtiğinizden emin olmak için her ekibin birincil önceliklerini dikkate alın ve maliyeti artırmamak için gerekli olmayan eklentileri listenizden çıkarın. Toplam bütçeye sistemin düzenli bakım ve olası tamir masraflarını da muhakkak dahil edin.

2. Amaçları Belirleyin ve Gerçekçi Hedefler Koyun

  • Yeni sistemin temel performans amaçlarını belirleyin.
  • Yeni sistemdeki verilerin, diğer sistemler ile entegrasyonunun mümkün olup olmadığını kontrol edin.

Bir sonraki adım tüm ulaşılabilir hedefleri ve amaçları belirlemektir. Hemşireler, klinik bakım süreçlerini iyileştirerek, yenilikçi ve kanıta dayalı uygulamaları belirleme ve uygulama konusunda eşsiz bir konumdadır. Gelişmiş bir hemşire çağrı sistemi, kolaylaştırılmış iletişim ve iş akışları ile yanıt süresini kısaltarak hasta ve personel memnuniyetini desteklerken, hemşirelerinizin sunulan hizmetin kalitesinde iyileştirme göstermelerine sürekli olarak yardımcı olur.

Hangi uygulama alanlarının iyileştirileceğini belirleyerek, yeni teknolojinin ölçülebilir ve gerçekçi hedeflerinize ulaşmanıza nasıl yardımcı olabileceğini görebilirsiniz. Yatırımınızın zaman içinde getirisini gözlemlemek amacıyla temel performans göstergelerini izlemek için net bir strateji belirlediğinizden emin olun. Ölçülebilir hedeflere aşağıdaki gibi örnekler verilebilir:

  • Hastaların genel memnuniyetini artırmak.
  • Ulusal hasta güvenlik hedeflerine ulaşmak.
  • CMS 5 Yıldız derecesini elde etmek.
  • Personel-hasta yanıt süresini kısaltmak.
  • Gürültü seviyelerini azaltmak.

Temel performans göstergelerine dair verileri topladıktan sonra hedeflerinize ulaşamadıysanız, bilgileri analiz edebilir ve daha iyi sonuçlar elde etmek için kalite iyileştirme stratejinizi yeniden gözden geçirebilirsiniz. Gelişmiş hemşire çağrı sistemlerinin sağladığı gerçek zamanlı veriler sayesinde hızlı değişiklikler ve ayarlamalar yapabilirsiniz. Böylece hızlı kararlar verebilir ve ilerideki projeleri planlayabilirsiniz.

3. Envanter Çıkarın

Birlikte çalışabilirliği belirlemek için mevcut altyapının envanterini çıkarın:

  • Elektronik Tıbbi Kayıtlar
  • Gerçek Zamanlı Konum Sistemleri: Personel ve Cihazlar
  • Telsiz Telefonlar
  • Tıbbi Cihazlar

Bir hemşire çağrı sistemi seçmeden önce tüm süreçlere dahil olacak bir yönetici seçmelisiniz. Bu proje yöneticisi; bilgi toplanmasını, farklı ekipler ve satıcı ile birlikte çalışılmasını ve optimum performans için sürekli eğitim ve destek sağlanmasını denetleyecektir.

Bir hemşire çağrı sistemi ve destek kaynakları; iş akışlarını iyileştirmek, kesintileri azaltmak ve performansı artırmak için mevcut teknolojilere sorunsuz bir şekilde uyum sağlamalıdır. Bir sistemin başarılı bir şekilde entegre olacağından emin olabilmek için ihtiyaçlarınızı, imkanlarınızı ve hedeflerinizi tam olarak bilmelisiniz.

Hangi teknolojilerin eski olduğunu veya değiştirilmesi gerektiğini, eksik kaynakları ve yeni sistem ile birlikte kullanılmaya devam edecek çözümleri belirlemek için mevcut altyapınızın envanterini çıkarın. Örnek olarak aşağıdaki çözümleri gözden geçirebilirsiniz:

  • Elektronik Tıbbi Kayıtlar
  • Mobil cihazlar
  • Tıbbi cihazlar
  • Gerçek Zamanlı Konum Sistemleri

Bir hemşire çağrı sistemi seçmeden önce hangi kaynakların eksik olduğunu veya değiştirilmesi gerektiğini ortaya çıkarın ve bu problemleri çözdüğünüzden emin olun. Bu sayede zamandan tasarruf edebilir, olası sıkıntıları azaltarak uygulama sürecinin sorunsuz bir şekilde geçmesini sağlayabilirsiniz.

4. Uyumluluğu Test Edin

Planlanan entegrasyonların gereksinimlerini kontrol edin:

  • Kardiyak İzleme
  • Telsiz telefonlar
  • Diğer tıbbi ekipmanlar

Mevcut bilgi işlem altyapınızın stoklarını çıkardıktan sonra bu teknolojilerin gereksinimlerini kontrol edin. Mevcut altyapı ile birlikte çalışmanın yanı sıra, entegrasyon ve bakım konularında da en az zamanı ve maliyeti gerektirecek hemşire çağrı sistemlerini belirleyebilmek için bilgi işlem departmanınız ile görüşün. Böylece en uygun maliyetli çözümü seçmekle kalmayıp, aynı zamanda hem kısa hem de uzun vadede etkilenen tüm ekipler için gereksiz işleri azaltmış olursunuz.

Doğru hemşire çağrı sistemi; elektronik tıbbi kayıtlar, kardiyak izleme, telemetri, telsiz telefonlar ve tıbbi ekipmanlar gibi tıbbi cihazlarınız ve mevcut bilgi işlem altyapınız ile kolayca entegre olarak; personel ve hastalar arasındaki iletişimi geliştirecek ve yanıt sürelerini iyileştirmekle birlikte kritik bilgileri gerçek zamanlı olarak paylaşacaktır.

Ek yazılım kullanmadan birden fazla sistemi birlikte çalıştırabilmek, hemşire çağrı sistemlerinin güvenli uygulama süreçlerini desteklemesini sağlarken, iyileştirmeler için de fırsat yaratır. Mevcut ürünleriniz ve sistemleriniz ile en iyi şekilde çalışacak hemşire çağrı sistemi seçeneklerini bilmeniz önemlidir. Böylece her iki kategori de tamamen optimize edilebilir ve yatırımınızdan en yüksek getiriyi alabilirsiniz.

5. Seçeneklerinizi Gözden Geçirin

Doğru hemşire çağrı sistemi ile neleri elde edebileceğinizi öğrendikten sonra seçeneklerinizi araştırmaya ve tedarikçiler ile görüşmeye başlayabilirsiniz. Aşağıdakiler, size kapsamlı bilgiler sağlayacaktır:

  • Örnek projeler ve müşteri görüşleri
  • Demolar
  • Diğer kullanıcıların tavsiyeleri

Sizin için en faydalı olabilecek çözümleri belirleyebilmek için olumlu ve olumsuz tüm yorumları değerlendirmelisiniz. Bir üretici firmayı ziyaret ederek sistemlerinin nasıl çalıştığını birebir uygulamalı olarak görebilirsiniz. Bu sayede onlara belirli soruları sorarak her bir özelliği gerçek hayatta kullanım için nasıl optimize edebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Eğer internet ortamında veya sektörel etkinliklerde topladığınız bilgiler çok fazla ve kafa karıştırıcı ise, bu sistemler hakkında bilgi sahibi olan ve yakından tanıdığınız birisine görüşlerini, deneyimlerini ve tavsiyelerini sorabilirsiniz.

6. Firmalar ile Görüşün ve Planlamayı Yapın

  • Kurulumu yönetin
  • Mevcut teknolojiler ile entegrasyon
  • Profesyonel eğitim hizmetleri

Ürünü seçtikten sonra satın alma sürecini tamamlamak için alanında uzman bir tedarikçi ile anlaşın ve kurulumu yönetin. Mevcut teknolojiler ile entegrasyonu sağlayın ve profesyonel eğitim hizmetleri talep edin. Bulunduğunuz konuma yakın bir teknoloji partneri ile çalışmanız faydalı olabilir. Bu sayede hem satın alma ve uygulama süreçlerinde sormak istediklerinizi daha kolay sorabilir, hem de ileride bakım hizmetleri vb. konusunda daha rahat destek alabilirsiniz. Uzak mesafedeki bir tedarikçi ile çalışmaktan kaynaklanabilecek zaman kaybı ile masrafı da böylece ortadan kaldırabilirsiniz.

Kurulum sürecine başından sonuna kadar yeterli miktarda kaynak ayırmalısınız. Tüm ihtiyaç ve hedeflerin yerine getirildiğinden emin olmak için ekip çalışması merkezli resmi bir uygulama planı ya da stratejisi hazırlamak da buna dahildir. Sıkıntıları en aza indirerek işin daha pürüzsüz bir şekilde tamamlanabilmesi için kurulum planında aşağıdakiler olmalıdır:

  • Bir hedef koyun
  • Ekipler arasındaki iletişimi artırın
  • Proje takvimine uyulduğundan emin olun
  • Üretkenliği artırın
  • Verimsizlikleri azaltın
  • Problemleri erkenden belirleyerek hızlı bir şekilde çözülmelerini sağlayın

Bununla birlikte doğru teknoloji sağlayıcısı başlangıçtaki rehberlik ve uzmanlığın yanı sıra, teknolojinin tam potansiyeli ile kullanılmasını sağlamak adına sürekli destek ve bakım için güvenebileceğiniz bir partner olabilir.

7. Eğitim ve Destek

  • Tesisin ihtiyaçlarının değerlendirilmesi
  • Personelin eğitilmesi

Yeni hemşire çağrı sisteminin en iyi şekilde nasıl kullanılacağı konusunda personeli eğitmek, teknolojinin başarılı olmasında en önemli etkendir. Önceden eğitim, takip değerlendirmeleri ve kaynaklara sürekli erişim sağlayarak; personelin hemşire çağrı sistemini en verimli şekilde kullanmasını ve memnuniyetini sağlayın. Eğitim, maliyetli ve zaman gerektiren bir süreç olabilir. Ancak bu şekilde kapsamlı olmanın ve destek sağlamanın önemini vurgulanmaktadır. Tedarikçi ile bir eğitim stratejisi geliştirirken aşağıdaki gibi dört adımlı bir yaklaşımı göz önünde bulundurun:

  1. İhtiyaç değerlendirmesi yapın
  2. Personel için eğitim planlayın
  3. Sistemi ilk defa başlatın
  4. Sistemi başlattıktan sonra olası endişeleri ele almak için bir test yapın

Tedarikçiniz, ürün seçimi ve kurulumdan eğitime kadar tüm süreç boyunca personeliniz için destek sağlamalıdır. İdeal bir tedarikçi desteği, yeni geliştirilen özellik ve faydaların entegrasyonu için düzenli sistem yükseltmelerinin yanında ek eğitim hizmetleri ile analitik raporlamaları içerir.

8. Tabandaki Etkiyi Gözden Geçirin

  • Operasyonel ve klinik temel performans göstergelerini takip edin
  • Hedefleri revize edin ve kalite süreçlerini değerlendirin

En gelişmiş hemşire çağrı sistemini seçmek; hasta güvenliğini, hasta memnuniyetini, dahili iş akışını ve genel verimliliği iyileştirmenize yardımcı olacaktır. Performansı ölçmek için hasta ihtiyaçlarının karşılanması, işgücü kaynaklarının kullanımı ve iş akışı verimliliği gibi operasyonları ve sonuçları doğrudan etkileyecek temel performans göstergelerini takip edin.

Performansı ve sonuçları ölçtükten sonra elde ettiğiniz verileri, her bir ekip için belirlenmiş hedefler ile karşılaştırın. Doğru hemşire çağrı sistemi her ekibin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmakla kalmayıp, ayrıca kalite iyileştirmeleri için aktivite raporları da sağlar. Gerçek zamanlı veri toplama ve raporlama sayesinde sisteminiz, ölçülebilir sonuçları izleyerek yüksek kaliteli bakım sunmaya yardımcı olur. Bu sayede tüm emeklerinizin karşılığını performans artışı ve işletme karı olarak geri almış olacaksınız.

Zayıf Akım

Sitemizde yayınlanan içeriklerin izin alınmadan kısmen ya da tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayınlanması, satılması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu'nda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. zayifakim.com ilgili yasal işlemleri başlatma hakkına sahiptir.
Başa dön tuşu