Çevre güvenlik sistemleri genellikle çit, duvar, ev ve bahçe gibi çeşitli alanların güvenliği adına geliştirilmiş olan bir sistem türüdür. Çit ve çevre güvenliği sistemleri, diğer çeşitli güvenlik altyapıları ile uyumlu bir şekilde kullanım olanaklarını bizlere sunmaya yarar. Çit ve çevre güvenliği, yaşam alanının daha güvenlikli bir ortam içerisinde yer almasına olanak sağlar. Bu güvenlik yapılarının güvenlik seviyesinin daha da arttırılması, yapılacak olan giriş çıkış kontrollerinin daha kapsamlı yapılmasına yarayan uygulamalar, ortamların yaşam kapasitesini zenginleştiren sistemler olarak karşımıza çıkmaktadır.
Çit ve Çevre Güvenliği Sistemi Nasıl Çalışır?
Çit ve çevre güvenliği sistemi, içerisinde birden çok altyapı ve teknolojiyi barındırır. Çok yönlü çalışan bir dijital mekanik ürünleridir. Çit ve çevre güvenliği sistemi günümüzde aktif kızıl ötesi çevre güvenliği sistemi, mikrodalga dedektörler, hareket algılayıcı harici pır sensörler, toprak altı çevre sensörleri ve fens üzeri algılayıcılar gibi teknolojiler olarak karşımıza çıkabilmektedir. Geçmişten günümüze kadar kullanılan her bir teknoloji içerisine farklı çalışma prensipleri bulunan sistemleri barındırmaktadır. Ancak bunun yanı sıra ortak bir ağ ile bütünleşerek oluşturulan çalışma olanakları da bulunabilmektedir.
Aynı zamanda internet teknolojisinin yaygınlaşması ile çit ve çevre güvenliği sistemlerinin daha kapsamlı bir şekilde genişletilip yaygınlaştığını söyleyebilmek mümkündür. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra, çit ve çevre güvenliği sistemleri, kullanılacağı alandaki yapının etrafının özenli bir şekilde kontrol altına alınıp takip edilmesine olanak sağlamaktadır. Güvenli bir çevreyi benimseyen bir sistem olduğu için izinsiz herhangi bir girişin engellenmesi adına oldukça yararlı olmaktadır. Çit ve çevre güvenliği sistemi kullanan kişiler, evde ya da ofiste olmadıkları durumlarda geliştirilmiş koruma sistemi ile, olası hırsızlık durumlarını ve diğer riskleri engellemek adına oldukça iyi bir performans sergilemektedir.
Sınır Güvenlik, Çevre Çit Üstü Sistemi
Çit ve çevre güvenliği sistemleri, farklı çeşitler ile oluşan birçok teknolojilerle bütünleşmiş bir halde kullanılır ve aynı zamanda birçok çeşitte olan ürünlerle bir arada kullanılma avantajını da beraberinde getirmektedir. Çit ve çevre güvenliği altyapıları kapsamında öne çıkan ürün kullanım avantaj ve seçenekleri farklı şekillerde karşımıza çıkabilmektedir.
Aktif Kızılötesi Güvenlik Sensörleri
En işlevsel teknolojilerden olduğu bilinmektedir. Bu sayede hedeflenen alandaki ani değişimleri en kısa sürede saptayabilmektedir. Kullanılan alanda yer alan güvenlik duvarını geliştirmeye yarar. İstenmeyen hareketlerin en kısa süre içerisinde saptanmasına olan vermesinin yanı sıra beklenmedik herhangi bir durumda kullanıcılara bildirim göndererek çeşitli önlemlerin alınmasına yardımcı olur.
Mikrodalga Hareket Sensörleri
En çok tercih edilen güvenlik sistemlerinin başında gelmektedir. Bu sensör yardımı ile kapsama alanında oluşan en küçük hareketin dahi hemen tespit edilip yüksek dalga boyutunda sinyaller gönderilerek durumların en kısa süre içerisinde tespit edilmesini sağlar. Oldukça geniş bir alana sahip olan bahçe gibi alanlarda sık sık tercih edilmektedir.
Hareket Algılayıcı PIR Sensörler
Kızılötesi ışınlarından yardım alarak hareketlerin algılanmasını sağlayan güvenlik sistemlerinden biridir. En çok kullanılan güvenlik sistemleri arasında yer almaktadır. Bu sensörler hareketi algılamalarının yanı sıra aynı zamanda ortamda oluşan enerji ve ısı değişimlerini de kısa bir süre içerisinde algılanmasını sağlar.
Ses Algılama Odaklı Teknolojiler
Ortamda oluşan olağandışı frekans aralıklarındaki ses saptanmasının fark edilmesini sağlar. İstenmeyen bir saptanma tespit edildiğinde vakit kaybetmeden merkezi güvenlik sistemi aracılığı ile iletişim kurarak önlem alınmasına yardımcı olmaktadır. Çevre ve çit güvenliği kapsamında çok fazla tercih edilen bir teknoloji olarak bilinmektedir.